Erasmus Španělsko 2023 část 3.

V neděli jsme navštívili památku UNESCO Alhambru. Jedná se o rozlehlý palácový komplex tyčící se nad Granadou. Snoubí se zde arabská architektura s křesťanskou – do roku 1492, tedy před dokončením reconquisty, byla totiž Granada pod arabskou nadvládou. V tomto podivném propletenci dvou odlišných kultur nalezneme paláce, tvrz, zahrady, kostel, ale třeba i hostel, který v minulosti sloužil jako ubytovna pro poutníky na cestě do Santiaga, dnes se však bohužel jedná o luxusní hotel.

Alhambra však není jediné, co Granada nabízí. Po sestupu do města jsme se ocitli v historickém centru, kde jsme mohli obdivovat velkolepé katedrály a další historické stavby. Jeden den, který jsme v Granadě strávili, byl spíše takovou ochutnávkou, co toto krásné město nabízí.

Druhý týden byl poklidnější, volný čas jsme trávili nakupováním suvenýrů a ochutnáváním místních specialit. Než jsme se nadáli, byl tady čtvrtek a my se museli vydat zpátky domů. S Málagou jsme se rozloučili výstupem na Monte Victoria, odkud je pravděpodobně vůbec nejlepší výhled na Málagu. Po dvou týdnech, které jsme zde strávili, byl pro nás pohled na uličky klikatící se pod námi o to hodnotnější, protože jsme mnohá zákoutí již znali jako vlastní boty a i když už jsme se těšili domů, věděli jsme, že tento krásný kout světa zůstane navždy v našich srdcích. Následně jsme se prošli na pláž, kde jsme se rozloučili i s mořem, a vydali se na letiště zpátky domů.

Adiós Málaga!

 

Autor: Mgr. Tomáš Ulip


Erasmus Španělsko 2023 část 4.


Přidáno 8. 12. 2023, autor: Tomáš Ulip

tisk Tisknout   ↑ Nahoru