Ekonomická olympiáda

Ve dnech 28. listopadu až 2. prosince se konalo školní kolo ekonomické olympiády. Tradičně se školního kola účastní druhé a třetí ročníky maturitních oborů, v ročníku 2022/2023 úspěšně soutěžili i někteří studenti třetích ročníků učňovských oborů.

Ekonomická olympiáda je mezinárodní soutěž ve znalostech z ekonomie a financí, která je určena studentům středních škol. Školní kolo již několik let probíhá přes online prostředí ekonomické olympiády. Úkolem soutěžících je samostatně vyřešit během 40 minut postupně zadávaných 25 otázek. Pro výpočty mohou žáci používat kalkulačku. Ostatní pomůcky nejsou povoleny. Otázky do soutěže a koncepci ekonomické olympiády spoluvytváří ekonomové a odborníci z Institutu ekonomického vzdělávání (INEV) a České národní banky (ČNB). Ekonomická olympiáda je největší soutěží v ekonomii a financích v ČR a na Slovensku.

V minulém ročníku student Antonín Dvořák uspěl v krajském kole ekonomické olympiády na druhém místě a postoupil tak do celostátního finále soutěže, které se konalo v ČNB. Výsledky ze školních kol VII. ročníku by měly být zveřejněny do 12. prosince 2022.

Autorka a školní koordinátorka soutěže: Ing. Jana Wasserbauerová



Přidáno 2. 12. 2022, autor: Radka Doležalová

tisk Tisknout   ↑ Nahoru