Okresní kolo SOČ

Okresní kolo SOČ

Po covidové odmlce proběhly ve středu dopoledne obhajoby prací v rámci soutěže SOČ. V okresním kole naši školu reprezentovali žáci třídy 4. A se svými projekty. Porotě představila svoji práci nejprve trojice žáků ve složení Zdeňka Palánová, Petr Polnický a Roman Bloudek, kteří si připravili práci na téma Rekreační chaty na stokilometrové výzvě. „Žáci na své práci začali pracovat poměrně nedávno a i za krátký čas odvedli kus práce na zajímavém projektu, kde navrhli 3 rekreační objekty na turistické trase procházející krásami Kraje Vysočina a částečně zasahující do Pardubického kraje,“ říká Ondřej Vojíř, třídní učitel žáků. 

Ihned poté svoji práci obhajoval Jakub Pekárek, který představil svůj soutěžní projekt ze soutěže Stavba Vysočiny, Rekreační areál U Áček. „Kuba prošel několik soutěžních kol během prezentování projektu ve škole a dnes prokázal, že má mluvený projev a obhajobu parádně natrénovanou,“ doplňuje Ondřej Vojíř.

Soutěžní porota nakonec vybrala Jakuba jako vítěze okresního kola, ale i trojice žáků postupuje do krajského kola, které se bude konat na konci měsíce dubna v Třebíči.

Žákům budeme držet palce v dalším nebo dalších kolech.

Přidáno 29. 3. 2023, autor: Ondřej Vojíř

tisk Tisknout   ↑ Nahoru