Pojď do praxe

Pojď do praxe

Úterní dopoledne bylo ve školní tělocvičně věnováno především firmám a žákům, kteří měli možnost navázat první kontakt mezi sebou. Prostor v tělocvičně se stal výstavním prostorem, kde se najednou sešlo 15 partnerských firem, které se žákům představily a nabídly jim možné letní brigády nebo budoucí uplatnění. „Ve škole jsme se rozhodli tento typ akce vyzkoušet a nabídnout možnost firmám oslovit žáky osobně,“ vysvětluje celou akci ředitel školy Josef Charamza.

Každá firma se rozhodla žáky oslovit svým způsobem a zaujmout je různými dárkovými předměty, ale také letáky s konkrétními informacemi, které mohou žákům pomoci při volbě budoucího povolání. „Modul kariérového poradenství nám ve škole dlouhodobě chyběl a jsme rádi, že se i tato nabídka v naší škole podařila rozjet a do budoucna máme v plánu vytvořit i tým pracovníků, kteří budou žáky podporovat ve volbě dalšího uplatnění,“ říká Josef Charamza.

Akce měla pozitivní ohlas mezi žáky i zástupci firem, a proto již nyní plánujeme další ročník této akce, která bude mít v budoucnu tradici a ještě více potvrdí spojení školy a firem.

Děkujeme všem zúčastněným firmám za podporu a účast na akci a těšíme se především na další spolupráci, například 19. října, kdy budou ve škole probíhat dny otevřených dveří při příležitosti oslav 75. výroční založení školy.

Na akci se prezentovaly společnosti:

BLACHOTRAPEZ spol. s. r. o.

DS Kámen s. r. o.

GEOSAN GROUP a. s.

GJW Praha spol. s. r .o.

GOLDBECK Prefabeton s. r. o.

GriToN CZ

Hinton a. s.

Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod, a. s.

INSTAV HLINSKO a. s.

IP Polná s. r. o.

PKS holding a. s.

RONELI Holding

SILNICE ČÁSLAV - HOLDING, a. s.

Termgas s. r. o.

Vinci

Přidáno 26. 6. 2024, autor: Ondřej Vojíř

tisk Tisknout   ↑ Nahoru